Flygbolag med nyhetsbrev

De flesta flygbolag, hotellkedjor och resebyråer skickar regelbundet ut nyhetsbrev via e-post. Är det värt att få inkorgen fylld med deras erbjudanden? Vi har undersökt nyhetsbreven från ett par flygbolag!

Det kan sägas direkt att samma erbjudanden man hittar i nyhetsbreven dyker upp när man söker resor hos resebyråerna och i meta-sökmotorer, men eftersom antalet platser är begränsade och det gäller att vara ute i god tid så har nyhetsbrevsprenumeranter en liten fördel.

Inget av flygbolagen vi provat skickar nyhetsbrev mer än en gång i månaden så det handlar inte om några större mängder e-post att plöja genom. Vi har provat att avsluta våra prenumerationer och då har nyhetsbreven slutat komma. Bra!

Men hur var det nu med innehållet då? Nedan följer en liten genomgång.

KLM och Air France
5 dagar varje månad har KLM ”5 Day Sale” – biljetter till utvalda destinationer till särskilt låga priser. I vårens nyhetsbrev har vi bland annat hittat resor till New York för 3325 kr t/r, Seattle för 3520 kr t/r och Istanbul för 1695 kr t/r. Lågprisflygbolagen har lägre priser till en del destinationer om man bokar långt i förväg, men dessa priser är ändå riktigt hyggliga och dessutom är utbudet av destinationer större.

Även Air France (KLM och Air France ingår ju numera i samma koncern) har ”5 Day Sale”. I senaste nyhetsbrevet hittar vi bland annat flygresor t/r till Madrid för 1690 kr.

Lufthansa
Lufthansa flyger oss till destinationer i Tyskland för 999 kr t/r (vi har också fått erbjudande om 1499 kr för två personer), och till flera europeiska storstäder, t.ex. Aten, Barcelona, Florens och Tom, för 1699 kr t/r om man bokar i god tid. Lufthansas erbjudanden till övriga världen dock inte riktigt lika generösa som hos KLM.

Austrian
Här är ett nyhetsbrev som inte imponerar (vi har i och för sig bara fått ett nyhetsbrev under våren så vi ska det ett par chanser till). Innehåll? Tips om att vi kan kan flyga med Austrian till Dubai och att om vi är med i Austrians Frequent Flyer-program så får vi ta med våra golkklubbor gratis.

Uppdaterat! Nu har vi faktiskt fått ett riktigt vettigt nyhetsbrev från Austrian, bland annat med erbjudanden till Wien t/r för 1010 kr och Barcelona t/r för 1700 kr.

Fler flygbolag med nyhetsbrev
De flesta flygbolag med självaktning som trafikerar Sverige har nyhetsbrev på svenska eller engelska (och då ofta med priser angivna i svenska kronor). Se till exempel SAS, Swiss och Finnair. Vi har inte studerat nyhetsbreven från amerikanska och asiatiska flygbolag, men vi ska försöka återkomma med information om dem också.

Källa