Vad man kan göra gratis i Los Angeles!

Du kommer hitta tillräckligt med saker att se och göra i Los Angeles. Stoppa undan plånboken och njut utan att det kostar dig en krona. Vi bjuder!

Los Angeles är ett magiskt ställe, fullt av solsken, stränder, kändisar och kultur. Tack vare vår lokala experters tips kan du njuta av staden utan att det kostar en förmögenhet. Här följer några av våra favorit-tips på vad du kan göra gratis i Los Angeles.

Ladda ner vår gratis app med stadsguide för Los Angeles, från momondo places, direkt i din iPhone för att få ta del av över 200 tips från dem som bor där

Gå längs med strandpromenaden från Santa Monica till Venice Beach

Du kan inte säga att du verkligen har sett Los Angeles, om du inte har njutit av utsikten över bryggan wooden Santa Monica Pier inklusive det berömda pariserhjulet. Du vill kanske undvika att besöka själva bryggan eftersom den vanligtvis är full av turister, men om du promenerar, tar en skateboard- eller cykeltur från Santa Monica till Venice längs med strandpromenaden så ser du Los Angeles strandliv när det är som bäst.

Nära Santa Monica ligger fler vackra hotell och i Venice kan du låta dig inspireras av gatukonstnärer, gatuförsäljare och det berömda utomhusgymmet ”Muscle Beach”. Venice Beach är Los Angeles unika, bohemiska sida, som du inte upplever i Beverly Hills eller West Hollywood. Ta en avstickare till Venice Canals, som har skapats för att påminna om Venedig i Italien.

Se staden från ovan vid Griffith-observatoriet

Los Angeles är en stor och brokig stad, så det kan hjälpa att se den från ovan, för att förstå sig på den lite bättre. Griffith-observatoriet är den perfekta utsiktsplatsen över staden.

Invänta en dag med klar himmel och ta dig upp till Los Feliz kullar. Du kan antingen vandra från Fern Dell Drive (starta vid Trails Cafe) eller köra direkt upp till observatoriet på Vermont Avenue. När du är framme är det dags att utforska detta klassiska landmärke i Los Angeles.

Du kommer känna igen det från klassiska filmer som Ung rebell och moderna filmer som La La Land. Gå in i observatoriet och besök planetariets gratis-utställningar.

Kör på den berömda Mulholland Drive

När du tänker på Los Angeles, tänker du förmodligen på kändisars bostäder, palmer och Hollywood – allt detta kan du uppleva på Mulholland Drive. Mulholland Drive sträcker sig från Cahuenga Pass i Hollywood till Sepulveda Pass i Sherman Oaks, och ligger ovanför staden så att man får en fantastisk utsikt över dalen i norr och staden i söder.

Det bor kändisar i flera av de underbart vackra husen som ligger längs med vägen. Vid Mulhollands östra del ser man en utsikt över Los Angeles innerstad och Hollywood-skylten. Utomhusscenen Hollywood Bowl är också värd ett stopp. Packa bilen, vrid upp musiken och njut av Mulholland Drive. Gärna i en cabriolet.

Besök utställningarna vid The Broad

The Broad öppnade 2015 och är ett av Los Angeles yngsta museum. Det är dessutom ett av de få museum som har gratis inträde (bokning på förhand krävs). The Broad har ofta roterande utställningar och fantastiska samtida konstsamlingar.

Bara byggnaden själv är värd att se. Som om det inte vore nog, ligger den bredvid den vackra Walt Disney Concert Hall. Om du gillar arkitektur och konst så är The Broad ett måste i centrala Los Angeles. Boka online på thebroad.org för att få gratis inträde.

Värm upp med en stor brasa vid Dockweiler Beach

Majoriteten av Los Angeles stränder är öppna för allmänheten, men Dockweiler är den enda där man får göra upp brasor. Skaffa mat och dryck och hoppas på att lära känna nya människor. Se till att komma innan mörkret faller för att hitta en plats och gör i ordning brasan när det fortfarande är ljust – sedan är det bara att njuta. Dockweiler ligger nära LAX flygplats, så utöver ljudet av vågor kan du även njuta av att se planen lyfta över Stilla havet. Brasor vid stranden är så typiskt kaliforniska, så packa en filt och lev ut dina tonårsdrömmar.

Källa: momondo.se