När är det billigast att resa långt?

Sol och bad, storstad, shopping, äventyr och storslagen natur. Vi har valt ut några resor som har allt. Snart kommer också fyndperioden då det är som billigast att resa långt.
I slutet på november och början på december är det som biligast att resa långt. Priserna på flyg och boende går upp världen över i samband med julledigheterna. Men strax innan går det att göra fynd. Här är tre fantastiska destinationer, för dig som vill få ut det mesta av långresan. 1. Sydafrika – safari, vin, bad och stad I Kapstaden och områdena runtomkring finns allt du behöver för den perfekta resan. Ett måste är ett besök på en vingård. Sydafrika är känt för sitt goda vin. Det är populärt att åka på safari och planera in ett besök i Krugerparken. Här finns vilda djur som lejon, flodhäst och giraff. Tyvärr också den farligaste sorten av malariamygga, så se till att du äter förebyggande medicin om du är i norra delarna av landet och har ordentligt med myggstift och kläder på dig. En annan sorts safari är att åka ut med båt och kolla på vithajar och valar! I Sydafrika finns fantastiska stränder. En av de finaste är Camps Bay, i en förort till Kapstaden, med kritvitsand och perfekta vågor för surfing. Ta en utflykt till Godahoppsudden och Cape Point eller Lions Head. Äter gott gör du för en billig penning och landet är också ideliskt för shopping eftersom prisläget är betyligt lägre än hemma.

2. Dubai – öken, shopping, och toklyx
Här kan du bada i två hav, shoppa som en galning och åka på tur i öknen. Stränderna i Dubai är fina. Palmerna vajar vackert och vattnet är behagligt 25 grader. Det mesta i Dubai är nybyggt. More is more, oljan is the teacher och kreditkortet the preacher. Här kan du shoppa smycken och elektronik billigare än hemma, åka på ökensafari eller testa någon av de knasiga grejer som finns – som att åka skidor inomhus när det är 35 grader i skuggan utanför.


 

Vår partner i SakStockholm köper dödsbon i Sverige
Vi arbetar professionellt med Städning Stockholm


3. Buenos Aires – kultur och unik natur Känn stämningen på sorlande caféer, vandra i gamla stan och den koloniala arkitekturen, shoppa på gatumarknader, dansa den dramtiska argentinska tangon och ät goda empanadas. Buenos Aires är en av världens billigaste storstadsmetropoler och här finns bra shopping. Är ungefär 30 procent billigare än hemma på det mesta. Efter storstaden, upplev den dramatiska naturen på Valdeshalvön, som är ett naturreservat och med på UNESCO:s världsarvslista. Beundra djur som elefantsälar, bardvalar och späckhuggare.

Källa