Billigare att flyga i Europa

Priserna på flygbiljetter åker konstant upp och ner på grund av hård allt hårdare konkurrens mellan flygbolagen. Jämfört med i höstas har det blivit i snitt tio procent billigare att flyga i Europa, visar sökmotorn Travelmarkets senaste flygprisindex.

Travelmarket säger att det samtidigt har blivit upp till tio procent dyrare att flyga interkontinentalt – och att det idag är svårare för resenärerna att se när det är billigast att resa. Flygbiljettpriserna ändrar sig både mycket och ofta. Det skapar en osäkerhet om vilket pris som är rimligt.

Flygbiljetterna från Stockholm och Göteborg till destinationer i Europa har fallit med upp till tio procent sedan i höstas. Ryanairs resor från Skavsta är konstant billiga men även SAS har ofta kampanjer som lovar billiga resor till en viss destination i Europa. Just nu är SAS billigast från Stockholm till Amsterdam och kan ihop med Cimber Sterling med avresa från Köpenhamn erbjuda de lägsta priserna till Paris, Prag och Rom.

Priserna på de interkontinentala destinationerna är just nu på väg ner igen, trots att de fortfarande ligger tio procent över höstens priser.

– Eftersom marknaden ändrar sig konstant kan det betala sig att göra en grundlig research innan man beställer sin resa. Genom att använda de många sökverktygen på internet kan resenärerna lätt spara hundratals kronor på en flygbiljett, säger Ole Stouby på Travlemarket.

Martin Durnik, kommunikationschef på resebyrån Ticket, håller med:


 
Vi erbjuder Städning Stockholm billigt


– Det vimlar av olika kampanjer på flygbiljetter. De startas ständigt nya och de överlappar varandra. Det är ganska svåröverblickbart för kunderna, säger han.

Källa